VCA voor uw bedrijf

Date

Wie werkt voor grotere bedrijven, in de petrochemie of voor de overheid weet het al: deze opdrachtgevers eisen vaak een VCA-certificaat (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers). Niet alleen voor uw medewerkers maar ook voor uw bedrijf!IMG-20150313-WA0000

3 Praktische Tips:

  1. Maak eerst een goede risico inventarisatie en evaluatie op basis van de risico’s die bij uw dagelijkse werkzaamheden horen. Stel hierbij duidelijke prioriteiten zodat u het systeem niet uitgebreider maakt dan strikt noodzakelijk.
  2. Ontwerp een systeem dat aansluit bij uw organisatie met duidelijke doelstellingen, processen en verantwoordelijkheden. Bespreek dit met alle leidinggevenden zodat iedereen weet wat hij of zij moet regelen.
  3. Werk met één centrale actielijst met daarin alles wat nog moet gebeuren en houd wekelijks kort overleg totdat het VCA-certificaat behaald is. Daarna is eens per kwartaal meestal genoeg.

Verdere vragen en/of hulp nodig? Behoefte om eens met iemand hierover te kunnen sparren? Wij denken graag met u mee!

More
articles